2021-02-08
今日同朋友去長沙灣買嘢,知道有間老字號茶餐廳,就去試吓芝士焗波士頓龍蝦海鮮飯配菜有半隻龍蝦、魚柳、魷魚、蟹柳、西蘭花。炒飯底粒粒分明,芝士有小小拉絲。龍蝦鉗有幫你鉗爛,一剝就有肉食,幾細心,呢樣壓軸真係夠哂飽肚。榛子醬西多下午茶又點可以唔叫西多士呢,熱辣辣既西多士令放係上面既牛油已經半溶,食落去啖啖都有榛子醬,好邪惡呀!咸蛋黃雞翼自己本身好鍾意食炸雞翼,再加上咸蛋黃,又係一樣邪惡料理。雞翼食落好酥脆可口,加上蛋黃既鹹香,十分惹味。上湯浸時疏食完西多同雞翼兩樣邪惡之選,立即叫番個菜中和解膩下,可揀白菜仔或者菜心,我哋揀了白菜仔🥬夠鮮甜,雖然分量多,但都好快就俾我哋清左碟。樽仔奶茶 一向唔太鐘意飲凍奶茶,因為普通茶記茶味都被冰沖到淡哂,好似飲水咁。但係樽仔奶茶唔同,飲起嚟夠濃郁茶同奶味華田曲奇秒趣我朋友話華田夠濃味,飲到最後都無被冰冰沖淡,杯面有Cream 令華田更加滑。
芝士焗波士頓龍蝦海鮮飯
榛子醬西多