2023-06-01 25 瀏覽
中環SOHO好嘢食嘅選擇真係好多,今次就嚟到呢一間個名好特別,裝修都好有風格嘅餐廳HOLY EAT😻 我總共叫左五碟,食到飽一飽:⭐️H.FC-HOLY FRIED CHICKEN呢一個炸雞炸得非常之好,醃製嘅味道好濃郁,口感非常之香,再加上佢嘅配醬令到成個味道好出色!⭐️A CAULIFLOWER西蘭花食得多,但呢種食法都係第一次食。佢嘅味道好特別,我唔係好識形容,有少少孜然味又有啲莓,總之未到食落去好豐富,好有層次!⭐️SPRING ROLLS呢個春卷都係好有驚喜,佢個配料有一啲洋蔥啊菇啊仲有豆腐等等~所以個口感配菜都好豐富,而且春卷嘅質感都非常之好⭐️OX TONGUE MACARON呢個通心粉嘅份量好多,加咗一啲牛舌次切一塊塊咁落去炒。食落去好香,喺上面仲加咗啲芝士,非常之開胃嘅配搭!⭐️PAN FRIED SALMON三文魚一食落去就知道係好新鮮,口感好彈牙。而且佢仲有一啲蔬菜作為配菜,特別鍾意食佢嘅炸薯仔,炸得好鬆軟好味。而且三文魚嘅調味更加係畫龍點睛。最尾仲叫咗兩杯酒小卓一下,呢度環境都幾好舒服,而且食物配搭有驚喜,不妨大家可以來試一試🤩

我總共叫左五碟,食到飽一飽:

⭐️H.FC-HOLY FRIED CHICKEN

⭐️A CAULIFLOWER