2024-10-11
之前系yoho食飯經過都見到呢間幾有格調既西餐廳,所以搵日得閒就去食個晚飯,入到去發現原來之前系荃灣海之戀有食過,元朗呢間系分店,菜式有少少吾同,之前食過都幾好,所以對呢間都有信心。蘑菇cappuccino $58 見到個名幾得意,造型都幾似cappuccino ,蘑菇打碎做蘑菇蓉,所以蘑菇味好香濃,食到一粒粒蘑菇碎,另外表面加左層cream,攪勻一齊飲更香更滑。湯會跟塊丹麥卷,配埋一齊更好味。香脆廣島蠔 $68炸粉薄而且非常鬆脆,入面廣島蠔仲好juicy同軟身,完全無炸乾,煮得非常出色。白汁海鮮釀蟹蓋意粉 $168蟹蓋造型吸引,入面裝滿左不同海鮮,再加埋芝士去焗,蟹蓋下都有魷魚、蜆等海鮮,白汁味濃郁,仲帶有洋蔥香味,意粉掛汁。香煎大蝦拼牛柳伴波特紅酒汁$368蝦夠大隻,煎完仲好爽同彈牙,牛柳7成熟,中間部位顏色帶嫩粉紅色,呢個位好嫩腍,外面已經全熟,切起來感覺幾嫩,但入口會比較鞋,個人建議點5成熟可能比較好。值得一提既系佢薯菜同一般吾同,佢將蔬菜切粒加入忌廉芝士薯蓉內,再去煎,忌廉味濃郁,配牛柳一齊食比紅酒汁更好味。
蘑菇cappuccino $58
香脆廣島蠔 $68