2019-05-26
今日去開藍田探朋友,發現啟田商場新開左間車仔麵店,就係正冒險樂園對面哩間望落去裝修得幾靚仔又乾淨同埋都幾闊落喎,您知啦,車仔麵店通常都係一於入去試下先原來哩度係自己買野食先,然後聽到number就自己拎野食既,一條龍,好方便喔我地咩都想嗌呀,最後嗌左「瑞士花香雞翼」「孜然新彊燒雞翼」「牛魔王」配粗麵,牛孖根,腩肉,蘿蔔,陳皮魚蛋粗麵,同埋一個熱檸茶一個熱檸水搵原位無耐坐低好快就嗌我地number啦即刻試吓個瑞士花香雞翼先,又幾特別喎,有別於一通既瑞士雞翼呀,多左份花香既味道,我好鐘意呀孜然新彊燒雞翼,好夠味道,不過略嫌凍左少少。「牛魔王套餐」包牛腩,牛肚,牛丸,蘿蔔。牛丸反而係最出色,應該係手打既至於我碗牛孖根,腩肉,蘿蔔,陳皮魚蛋配粗麵蘿蔔好清甜呀,魚蛋好爽口,腩肉唔會好肥,岩岩好,牛筋就有啲肥再嗌左碗菜心,份量多到呢
孜然新彊燒雞翼,好夠味道,不過略嫌凍左少少。
再嗌左碗菜心,份量多到呢