2019-07-30
平日係九龍灣返工通常都會係Megabox 或者附近搵食,雖然啲餐廳都唔錯,但成日食都開始有啲悶,所以今日同同事決定行遠少少去simplylife 食。平日既午餐時間simplylife 都幾多人,不過可以用food gulu 提早攞定飛,唔洗等咁耐。入到去環境都幾闊落同舒適,好適合傾計!Set lunch 選擇都幾多,而且menu經常轉,平日$95 就有餐湯或沙律,主食同冰茶。黎食過幾次,都淨係飲過南瓜湯,今日可以試下磨菇湯。餐湯味道濃郁,而且仲有啲打碎既磨菇粒,非常有口感!餐飲係芒果冰茶,芒果味偏淡,紅茶味比較出同香。今日點左煎鰽魚,一上枱發覺都幾細件,不過魚煎得幾香口,肉質嫩滑,芥末籽汁有少少酸既感覺,幾開胃!另外點左燒雞胸,肉質一啲都唔鞋,仲好juicy,配埋巴馬火腿一齊食, 可以提升味道層次!總括黎講,依度食物質素好,環境舒適,會繼續黎食!
入到去環境都幾闊落同舒適,好適合傾計!
餐飲係芒果冰茶,芒果味偏淡,紅茶味比較出同香。
總括黎講,依度食物質素好,環境舒適,會繼續黎食!