餐廳: CAMPSITE (K11 ATELIER)
資訊:

2020-06-17 1205 瀏覽
一星期前 book 定位, asked for window seat,  安排了給我, 很滿意的服務啊,  服務員人手都是明顯唔夠, 但都很快回應要求, 加水及要牛油都很快比我們,  (一片餐包跟沙律上, 沒有牛油的)  沙律內有切小塊的火龍果, 餐湯是豆湯, 有 home made 風味。我們order 了Ribeye Steak & 雜菜蕃茄意粉,  Ribeye Steak 7 成熟,  肉外燒得有點脆口, 肉內有點肉的口感,  有肉味, 真係要熱食, 伴碟的燒薯很好味,  薯皮都甜甜滑滑的,  份量雖少, 卻是「貴精不貴多」。由於我們兩人share 食, 所以先熱食了Ribeye Steak , 之後才吃雜菜蕃茄意粉, 可惜是凍了,  未能試出真味,  只感到無咩特別,  雜菜中無咩別緻菜, 都是普通的洋蔥啊, 三色椒,  又無香草味, 蕃茄味又唔爭氣。 最後餐茶上,  柸是露營用的柸樣,  我見隔離order 的鰻魚飯, 是露營用的cook set 上碟,  放在樹幹底盤上,  非常有露營 feel 。
午餐的湯及沙律
雜菜蕃茄意粉