2016-05-10 738 瀏覽
炭魚想試左好耐,襯放假5月1號即興去左。其實冇booking真係要等,因為舖位唔太大,位置有限。門口有部大電視不停播放同介紹裏面有咩食,最後我堅持要等到為止。終於等左40分鐘入去坐底左,位置就非常窄,隔離台要出入都要你讓位。唔理咁多即刻填紙仔揀野食,兩個人點左清江魚,揀埋其他配料,好似粉皮,青瓜,木耳等等,立即入單。食呢個炭魚要有D耐性,因為應該係製作需時,等左15分鐘左右終於都黎喇。香味非常唔錯,分量足,魚皮脆,連魚骨都脆,魚肉嫩滑,非常野味,連個香辣湯底亦好好味,用個粉煮一煮連埋一齊食,令人十分回味。仲要有埋炭爐一直下面加熱,很有風味,辣同燙的味道非常出色。今次兩個人食唔到太多樣野,有機會一定會再挑戰佢其他菜色。
炭魚

想試左好耐,襯放假5月1號即興去左。

今次兩個人食唔到太多樣野,有機會一定會再挑戰佢其他菜色。

清江魚
2016-05-01
40 分鐘 (堂食)
清江魚