2023-10-04 41 瀏覽
小明珠 觀塘招牌小籠包$45 4隻小籠包皮簿餡正,食嘅時候仲要熱辣辣,啲湯仲要比想像中多,放係湯匙上面食係完全裝唔曬啲湯,大部分都跌曬落個碗入面。第一次食小籠包係咁驚喜😆個人覺得同鼎泰豐有得揮香煎牛肉包$45牛肉包外皮煎到香脆,面包軟熟,食落有兩種口感。牛肉餡咸度適中,牛肉味濃,夾埋包食一流😜👍上海粗炒 $88粗炒超夠獲氣,配料十足,冬菇同菜都好多,味道都好唔錯,所有食材都好平衡,唔會搶其他食物風頭。呢味粗炒最令我欣賞嘅係,食物可以保持住溫度,食咗大概十至十五分鐘都仲係溫暖,提升咗唔少食物嘅味道。雜菌雲耳炒萵筍$88食材非常新鮮,萵筍全部都無渣,仲有好出嘅萵筍味。雲耳爽脆,菇類有咬口。🥒入到去侍應哥哥服務好周到,個日咁啱有張大少少嘅枱,佢見暫時無客安排咗俾我地坐,我仲好失雲跌筷子,都未請佢幫我拎,已經幫我拎咗對新嘅過嚟。🤣🤣依家有個好得意嘅promotion,食滿300$搭的士有單可以refund$50🤓
小明珠 觀塘
招牌小籠包$45 4隻