2023-06-16
最近公司嚟咗一位外籍同事,佢好鍾意食印度菜,加上自己又比較少食,所以就約佢食晚飯,等佢帶我哋幾位同事食啲高質印度菜。餐廳位於寶勒巷盈豐商業大廈,內裏裝修非常華麗,燈光同擺設都盡顯心思,令整個用餐氛圍都相當唔錯,而座位方面餐廳提供室內同室外,餐牌食物種類超級多,每款都好吸引,而且待應亦非常熱情,為我哋詳細介紹菜式,服務非常之好。601🔸Samosa Chaat ($98) : 咖喱薯角配上三款唔同嘅秘製醬汁,味道酸酸甜甜非常醒胃。😋607🔸Old Delhi Chaat Platter ($128) : 擺盤非常之靚,而且仲可以一次過試晒新德里三款唔同嘅懷舊小食,每款小食都各有特色,口感同味道都非常有驚喜。544🔸 Chicken Lovers ($148) : 上枱時熱辣辣香噴噴,材料有牛油果、甜椒醬、蕃茄醬、雞肉等等,餅底夠脆之剩又足料,估唔到印度 Pizza 都幾好食。856🔸 Goan Prawn Curry ($158) : 俾佢個賣相呃咗,起初以為會非常辣,但入口反而唔辣之餘仲帶點甜味,而且果醬汁超級正,所以我哋唔浪費,另外仲叫咗兩款薄餅配個醬汁食。😋整體來講用餐體驗非常好,
餐廳位於寶勒巷盈豐商業大廈,內裏裝修非常華麗,燈光同擺設都盡顯心思,令整個用餐氛圍都相當唔錯,而座位方面餐廳提供室內同室外,餐牌食物種類超級多,每款都好吸引,而且待應亦非常熱情,為我哋詳細介紹菜式,服務非常之好。 601🔸Samosa Chaat ($98) : 咖喱薯角配上三款唔同嘅秘製醬汁,味道酸酸甜甜非常醒胃。😋 607🔸Old Delhi Chaat Platter ($128) : 擺盤非常之靚,而且仲可以一次過試晒新德里三款唔同嘅懷舊小食,每款小食都各有特色,口感同味道都非常有驚喜。 544🔸 Chicken Lovers ($148) : 上枱時熱辣辣香噴噴,材料有牛油果、甜椒醬、蕃茄醬、雞肉等等,餅底夠脆之剩又足料,估唔到印度 Pizza 都幾好食。 856🔸 Goan Prawn Curry ($158) : 俾佢個賣相呃咗,起初以為會非常辣,但入口反而唔辣之餘仲帶點甜味,而且果醬汁超級正,所以我哋唔浪費,另外仲叫咗兩款薄餅配個醬汁食。😋 整體來講用餐體驗非常好,無論係慶祝定係聚會,呢度真係一個唔錯嘅選擇。