2023-08-16 274 瀏覽
同朋友四人試間新開咖啡小店,店舖幽靜,可以和朋友傾傾計,不會有嘈雜和壓迫感。我叫咗杯MATCHA LATTE,口感細滑,微微帶點綠茶清香。朋友叫咗EARL GREY LATTE,拉花精緻。而我最驚喜的就是食物放面,以為這間主打咖啡的小店,只是著重於咖啡,非也,非也。食物方面,晚飯我們點了:炸薯條、朋友傾計炸薯條唔少得,薯條是即點即炸的,上枱時仲熱,不會是,時間關係,一早整定果種囉。日式吞拿魚沙律、忌廉白酒青口、青口大大隻,醬汁和青口好夾,蒜片白酒蜆肉扁意粉、黑松露帶子意大利飯、澳洲肉眼牛排。本人最推介的就係蒜片白酒蜆肉意粉,醬汁唔會太濃,帶少少辣。仲有黑松露帶子意大利飯都係必食之選。老闆好好人,比咗個九拆我地,四人每人平均消息都係百幾蚊。
EARL GREY LATTE
MATCHA LATTE