2021-11-07
經過呢間屯市咁文青嘅cafe,仲要主打疏乎厘pancake,梗係要試吓啦🥰環境:店舖以大地色為主調,座位係open area間開,坐入面位置嘅話都尚算可以,近大街位置的話就略嫌有點開揚。整體來講都係可以俾人感覺放鬆嘅Cafe,現場都見到好多年輕人同好友結伴同行。食物:店舖主打疏乎厘pancake同咖啡,但都有其他甜品同少量意粉選擇,大家可以叫多幾款同朋友share✌🏻1. 卡邦尼煙肉意粉🍝而家非主打意粉嘅cafe來講,呢個意粉簡直比到我好大驚喜。意粉份量適中,忌廉汁完全可以掛在意粉上面,配埋雞蛋同芝士好香濃🥰值得一試🤩2. 雜莓疏乎厘pancake🥞個pancake一嚟到就聞到好香蛋味🥚,口感亦都好鬆軟綿密,味道令我重拾番係日本食疏乎厘pancake嘅感覺☺️😇接近$120食三件pancake,價錢係香港價錢,但絕對令你食到日本嘅味道🥰總結:食物有水準,適合同三五知己一齊坐低嘆杯咖啡食件cake。行文青風嘅你,又點可以唔試吓呢😚🌟評分(5粒⭐️為滿分)環境設計:⭐️⭐️⭐️食物質素:⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度:⭐️⭐️⭐️⭐️性格比:⭐️⭐️⭐️⭐
1. 卡邦尼煙肉意粉🍝
2. 雜莓疏乎厘pancake🥞
🌟評分(5粒⭐️為滿分)
環境設計:⭐️⭐️⭐️
食物質素:⭐️⭐️⭐️⭐️