2024-07-04
朋友生日當然要賀賀佢!揀左間海鮮雞煲火鍋樣樣齊嘅火鍋放題,等壽星可以一次過滿足晒咁多個願望!晚市時段$398,星期日至四9點後入座仲有85折,以任食嚟講唔算貴。放題包括左雞煲、燉湯、刺身,社交平台打卡再送多個刺身拼盤。揀好左雞煲口味同火鍋湯底後,店員好快就放低左個金色茶壺,原來茶壺裡面係燉湯,可以自己倒出黎慢慢飲。燉湯擺低的時候仲係熱辣辣。我地連忙趁熱飲,個湯有濃濃的豬骨同藥材的味道,飲得出係落足料去煲。之後嚟左個刺身拼盤,有三款刺身同芝麻海蜇,質素係新鮮嘅。再嚟個雞煲。雞煲其實有三款口味選擇,我哋揀左最傳統嘅麻辣雞煲。雞煲微微辣整得好惹味,加埋蔥頭增添左香味,味道唔錯。食完雞煲店員會問你需唔需要encore,我哋怕眼闊肚窄,都係直接進入火鍋環節🤣火鍋湯底都有幾款選擇,我哋揀左清清地嘅椰子雞煲。收走雞煲後店員好快就拎左份海鮮拼盤出黎。真係要嘩一聲!海鮮拼盤非常吸睛!有鮑魚、龍蝦、蟹、扇貝、蠔、海蝦!睇真啲原來鮑魚仲係活生生識郁的!好新鮮🤩 龍蝦有蝦膏的,肉質非常彈牙!呢盤海鮮拼盤真係超高質!🤩食完海鮮拼盤開始追加其他火鍋配料。火鍋配料除左一般的豬牛雞外,海鮮同魚嘅種類特別多,連鮑魚龍躉
放題包括左雞煲、燉湯、刺身,社交平台打卡再送多個刺身拼盤。
之後嚟左個刺身拼盤,有三款刺身同芝麻海蜇,質素係新鮮嘅。
食完海鮮拼盤開始追加其他火鍋配料。火鍋配料除左一般的豬牛雞外,海鮮同魚嘅種類特別多,連鮑魚龍躉都可以任叫,而且每款火鍋配料都好新鮮,配上清清地嘅椰子雞湯,更加突顯出鮮甜嘅味道!
今餐邊爐真係有驚喜,每款海鮮都好新鮮!啱哂我呢啲海鮮控!
埋單時老闆介紹生日月份同長者有半價優惠,真係好抵!性價比超高!下次可以帶埋長老黎!