餐廳: Bugis@叻沙・海南雞飯
資訊:

2019-01-20 760 瀏覽
好耐無黎鑽石山,因為依度有優先場,所以過左黎睇戲,睇完戲行左陣街,已經7點鐘,當然要搵地方醫下個肚啦。成個商場行左個圈,最終揀左間未試過嘅「BUGIS@叻沙·海南雞飯」,門面裝修簡簡單單,但都有啲民族風味。雖然今日係星期日,但佢地都有做個「假日自選一人行」套單。一款小食+一款主菜+飲品,盛惠98蚊(未計加一)呢個價錢都算ok啦!最終我同朋友無叫到套餐,因為我想試佢個「麻辣無骨海南雞喇沙摻摻」除左配足夠份量嘅海南雞,仲有一隻糖心蛋,魚蛋用左陳皮魚蛋!好味!朋友叫左招牌菜「新加坡無骨海南雞飯」海南雞夠曬滑,最有驚喜係個唔起眼嘅湯,落左金華火腿嫁!睇相都知又嫩又滑!🤤🤤馬拉盞炒通菜-估唔到佢會用石碗上,可以保持住個菜嘅溫度之餘,夠曬香口。Yummy😋總括黎講,咁嘅價錢,咁嘅食物質素,緊係要再黎試埋佢個肉骨茶同無骨豬踭啦!👍🏽👍🏽👍🏽

雖然今日係星期日,但佢地都有做個「假日自選一人行」套單。

資麻辣無骨海南雞叻沙摻摻

朋友叫左招牌菜「新加坡無骨海南雞飯」
海南雞夠曬滑,最有驚喜係個唔起眼嘅湯,落左金華火腿嫁!
新加坡無骨海南雞飯

睇相都知又嫩又滑!🤤🤤

馬拉盞炒通菜

2019-01-20
20 分鐘 (堂食)
資麻辣無骨海南雞叻沙摻摻
新加坡無骨海南雞飯