2007-04-10
齋卷分$60/$100兩種, 而我地就選左$60一位個種, 張餐卷仲包埋本來要$23一位入大佛內睇野既入場, 計落都幾抵睇埋野拜埋神去到都四點, 人唔多好快就有檯, 一坐低伙計好有效率咁放抵茶, 湯等, 而食送菜同飯都唔係等好耐都到齊合掌瓜湯- 一大湯碗, 兩個人都分到三, 四碗到, 個湯好清好好味冬菇扒白菜仔- 冬菇好厚身同炆得好腍好入味翠玉瓜西芹青瓜炒素鵝- 各樣材料加埋辣椒絲一齊炒, 好爽口同好清新既一道菜粟米粒豆腐- 粟米粒, 青豆, 辣椒炒埋做獻汁淋係豆腐面, 望個樣好辣其實又唔係, 豆腐好滑, 而個汁撈飯食一流炸春卷- 放抵既時候其實已經凍左, 但入口依然脆口, 餡料最主要係蘿蔔絲, 另有冬菇和紅蘿蔔絲, 呢個味道就偏淡可能本身對齋菜無咩期望, 反而食完又覺得有意外驚喜, 好味道.
冬菇扒白菜仔- 冬菇好厚身同炆得好腍好入味