Abbraccio

頭盤我點咗意式薄切八爪魚冷盤上碟時、見到是將八爪魚片切片然後用橄欖油同埋香草醃製、放上蘿蔔片、松子仁、 火箭沙律菜、 上面有多片新鮮刨的parmason cheese、 味道清淡清新、 是開胃菜很好選擇.食意大利菜、絕對要揀麵食和薄餅、今次我點咗意大利麵嘅三文魚忌廉直通粉、 三文魚嘅份量幾多、 忌廉汁味厚濃郁、在直通粉上面薄薄掛上、 不稀不杰、 剛剛好、 直通粉味道煙韌、 果然有意大利 Al dente 的 風範、 好味另外、我點了安格斯牛肉丸手工薄餅、 手工薄餅十分脆口、味道同一般機制生產的完全不同、咬落去時好juicy、牛肉丸味道濃郁、 配上自家製手工番茄醬放在薄餅上、再鋪上意大利水牛芝士、自己製作的安格斯牛肉丸、仲有啲羅勒香草、正啊!甜品方面我點咗一個西西裡煎餅卷、裏面有清淡的甜乳芝士、 蜜餞橙子、開心果和朱古力碎粒、煎餅卷脆口加上芝士忌廉的嫩滑清淡、實在是餐後的最好甜品選擇.餐廳負責人 Rubio 擁有意大利人的熱情款待、我聽到現場音樂演奏聲時、我抬起頭望、 Rubio 已經走在我的面前、詢問我有乜嘢可以幫到我、 態度熱情體貼、 唔講唔知、原來餐廳在一樓同時有另外一間扒房是他們
頭盤我點咗意式薄切八爪魚冷盤
唔講唔知、原來餐廳在一樓同時有另外一間扒房是他們的分支、 相信下次要試一試