餐廳主題食得新鮮、食得健康🍽試完 Asayakitchen ,我覺得Asayakitchen 做到了,好食、服務態度一流、價錢超性價比,我會俾90 分以上!👍🏽我喺官網訂位,一走入Asaya 門口reception 就帶我地去預留好嘅枱並介紹尼餐會為我地服務嘅M小姐, 之後M小姐為我地講解餐廳理念,食物推介等等....雖然Asaya 走比較casual 路線,但M 小姐提供嘅服務不輸米芝蓮星級餐廳👍🏽食物方面一定要試Sun Dried Tomato Tartare -用蕃茄造成他他般,蕃茄味重,口感清新,帶微酸。食完有種提神refresh 感覺👍🏽 另一道要試Sea Bream Carpaccio- 魚生片、菜絲、芝麻,材料簡單但出奇配合好味😋全部一次放入口,口感層次豐富,魚生片嫩滑,配合芝麻香同特別調製醬汁,色香味俱全👏🏻唯一要挑剔會係主菜煎魚overcook ,魚肉乾身變「鞋」我覺得以服務、環境、味道,加埋Rosewood 尼個招牌$275 3 Course 絕對超值👏🏻
餐廳主題食得新鮮、食得健康🍽

食物方面

唯一要挑剔會係主菜煎魚overcook ,魚肉乾身變「鞋」