2023-08-04 175 瀏覽
今日趁星期五Happy Friday, 我見時間尚早,就去左順路敏華幫趁,點知一d都唔Happy. 事原我早去到,就先坐了張大枱,之後靚女服務員問我:“你幾多個人?” 我話“1個” 佢就問我轉去第二度單邊位,我話“好啦,你幫我轉番張枱,因為我落左單了” 過左一陣,我問佢攞杯水,之後佢話“ 我會俾杯水你,你唔駛樣樣野都來轄制住我!” 我話:“我只係問你攞杯水,我點樣轄制你? 駛唔駛講到咁嚴重呀?” 之後佢無出聲,我食完之後特登走過去經理同佢講再見,因為好早前幫襯時,佢問我點解無見我咁耐唔去幫襯,但我想話佢講聲呢次真是講再見,以後都唔會幫襯呢間敏華,我來食早餐,唔係食一肚氣。