2020-08-17
疫情下都唔多願出街食野,但一心出街就梗係搵間值得試既去試吓~~榮獲2017年米芝蓮推介既食店,相信唔會差呱~~位於30樓既Penthouse, 一入到去門口都寬敞,有隻大啤啤坐左係度坐低的景觀都好開揚,遠挑九龍灣個邊既風景~~午餐時間,店員只提供lunch menu俾我地~~缺少左main menu and drink menu 呢。。。算歧視我地嗎?!咁我地就點左2個 set lunch ~~~等食期間就先上左麵包~~脆卜卜,算唔錯~~個醬汁酸酸地都幾醒胃❤️Set lunch 的餐湯:蘑菇湯~~濃濃的蘑菇味,帶有少少松露味~~另一頭盤:24個月既Parma ham, 帶少少咸香~~還可以啦咁因為有小朋友,特意揀左店方推薦既意粉,仲話幫我地調淡味啲~~不過出黎依然偏咸同埋帶有少少辣味~~本身已經戒左澱粉質,但局住要幫手食⋯⋯第二款main dish: steak~~~上枱感覺還可以~~但食落口又普通,冇想像中好食~~熟度算啱啱好係medium rare既~~Side dish: 薯條⋯⋯基於意粉唔食,只好點埋薯條俾小朋友質飽佢好了最後上埋甜品同咖啡~~3件迷你甜品,唔好食⋯⋯唔知食緊乜
坐低的景觀都好開揚,遠挑九龍灣個邊既風景~~
最後上埋甜品同咖啡~~3件迷你甜品,唔好食⋯⋯唔知食緊乜😓😓
全程店員都冇講解過點餐、醬汁、放底食物時簡單講解⋯⋯⋯⋯著實覺得態度一般,而且食物亦冇想像中好⋯⋯