2024-01-11
媽媽又帶埋我出荃灣接爸爸放工🤩,我哋真係超耐超耐無食越南野啦,經過「越男仔」就決定入去試下👏。招牌去骨海南雞🐔配黃薑飯 $76(送牛骨湯)媽媽本身想轉白飯,因為怕我吾食,但職員真係無介紹錯👍,原來黃薑飯真係好好食,好香既椰漿味,仲粒粒分明夠濃味,海南雞比左雞脾我地,雞肉非常嫩滑。法式芝士蝦🦐多士四件$55(跟餐有優惠價)上枱時熱辣辣勁脆,夾住既芝士🧀夠濃味仲要流心架,真係好好味。沙爹烤牛撈檬 $62沙嗲醬夠香,仲有濃濃既🥜花生味,再配埋檬粉必加既魚露甜酸汁,正😋。📍越男仔📌荃灣大壩街75號地舖#devietson #越男仔 #越南美食 #越男仔荃灣店 #荃灣美食 #荃灣必食 #荃灣餐廳 #荃灣好去處 #荃灣美食地圖 #餐廳推介#假日好去處#ilovefood #hkfood #美食推介 #美食日記#親子 #全職媽媽 #金牛座 #育兒日記 #育兒 #育兒日常 #寶寶日記 #成長記錄 #lemontea.519 #凍檸茶
招牌去骨海南雞🐔配黃薑飯 $76(送牛骨湯)
法式芝士蝦🦐多士四件$55(跟餐有優惠價)
沙爹烤牛撈檬 $62
📍越男仔