2011-07-24 33 瀏覽
本人是一位年輕師奶仔, 今天晚上7點, 我和兩歲大的囡囡到Sogo Cafe用膳. 我一入門口, 就有一位中年男侍應生(我猜是經理吧)走出來問我: 請問飲嘢定食嘢? 我答: 食飯!! 他安排我們坐下並放好BB椅. 此時, 我的小朋友哭了, 因為她眼瞓...當我哄小朋友不要哭之際(我想還不到一分鐘吧), 那個經理竟走過來跟我說: 妳再哭, 我會趕妳出去! 此時我真的想破口大罵, 但我沒做到, 因為我不想在小朋友面前潑婦罵街!! 我明白小朋友的哭聲會騷擾其他客人, 但我不是由得她哭呢~ 況且當時只得我一個女人仔, 如果我老公在場, 他還會這樣說嗎?我安頓囡囡之後, 點了一客價值$78的意大利飯, 他即時問我要唔要飲嘢, 我答: 一杯熱咖啡, 後上丫唔該~ 佢話: 咁妳到時再叫! 咩態度呀你~哎...Sogo Cafe環境舒適, 咖啡一流, 服務簡直令我大開眼界!!

2011-07-23