2022-08-30 153 瀏覽
紅磡老字號平民糖水店 呢間係到都開左好多年 適合睇完演唱會去食糖水 即使平日都好多人排隊.⭐️牛奶台式刨冰$34賣相幾吸引 未食淨係望到都會滿足旁邊有仙草 芋圓 豆腐花 紅豆其實刨冰主要甜味來源都係煉奶👍🏻仙草 唔苦 滑 👌🏻紅豆 👌🏻芋圓🤦🏻‍♀️豆腐花唔甜 豆味重 同煉奶成極大對比夏天食佢勁消暑 大份 平 滿足.⭐️雪糕綜合芋圓$44呢個咩配料都有 豆腐花 珍珠 紅豆 綠豆 芋圓 仙草 涼粉最重要係西米大粒 有咬口有時 糖水店淨係睇粒西米 就可以分到間店有冇心.⭐️湯圓3粒 $7 唔穿 流心 好食.小補充 呢日入座等咗大概10分鐘但野食等左成半個鐘 原因唔係間舖出餐慢竟然係因為 佢哋將堂食 落左外賣單導致用咗外賣包裝出餐 等左半個鐘都冇人拎🥲30分鐘up都未有得食 追問下 店員先發現🥲之後店員竟然拎左個溶左既外賣俾我 連抱歉都冇最後問左2次 可唔可以出過一個新既比我 先影到封面圖(之後店員發現仲有其他堂食客 落左外賣單 sosad).整體 大份抵食 但服務低分 平時接受力比較高 佢地都幾忙 只能理解.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_紅磡.#潤一潤甜
⭐️牛奶台式刨冰$34
導致用咗外賣包裝出餐 等左半個鐘都冇人拎
🥲30分鐘up都未有得食 追問下 店員先發現
🥲之後店員竟然拎左個溶左既外賣俾我 連抱歉都冇
最後問左2次 可唔可以出過一個新既比我 先影到封面圖
(之後店員發現仲有其他堂食客 落左外賣單 sosad)
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_紅磡
#潤一潤甜品屋 (紅磡)
地址:紅磡湖光街1-7號聯成大廈地下10F號舖
超感謝 你既支持🙏🏻一齊見證 我脂肪既成長
‼️想睇更多資訊
‼️ig/mewe: hkfunfoodrecord
‼️fb:funfunfoodrecord
#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #hongkongfood #吃貨 #食評 #增肥 #搵食 #食好西 #相機食先 #香港美食 #紅磡美食 #黃埔美食 #糖水