2023-09-07 27 瀏覽
服務態度好差一杯雪糕起碼要有半杯以上吧?佢淨係整咗半杯都冇就畀我,我望住佢整,半杯都冇跟住就擺蓋,仲搖1搖畀第二個男服務員睇,跟住擺低,成個過程我睇住佢整,到到我個餐點執好曬,叫我去攞嘅時候我仲問執嘢嗰個而家啲雪糕係得半杯?佢冇理我。我就大聲啲問入少少嘅嗰個幫我整嘢嘅嗰個女仔,佢點頭,我問多一次,你確定而家啲雪糕係得半杯?佢答我係啊。跟住我就攞咗我個餐點去搵我屋企人,我同我屋企人講我係有問過嘅時候,我屋企人攞起杯雪糕去問,個女仔先唔出聲,第二個男服務員攞起杯雪糕抌咗,整個杯畀我,佢整過杯嘅時候就證明件事就係嗰個女仔做錯咗,但係佢依然可以係我問佢嘅時候,理直氣壯同我講,係啊,純粹睇人落菜碟?而家麥當勞係唔使培訓?雖然係打份工,但係我唔係要求佢要做啲乜嘢,起碼你態度好少少同我講下,我都冇所謂,但係理直氣壯同我講你係啱嘅時候,真係火滾,而且我都唔係算細粒嗰啲,高高大大,攞住杯嘢正面問佢,佢都可以噉樣,但係另外一個畀我在大隻啲嘅,去問佢嘅時候佢就唔出聲,如果畀我細粒嘅咪任佢講?
服務態度好差

2023-09-07