2024-06-15 745 瀏覽
臨近父親節,父親話想食上海菜,所以就上網搵到呢間「零負評」既隱世餐廳去開餐啦,點知搞到我要出佢第一個負評。野食唔難食既,不過其中有啲偏鹹,上海菜都偏重口味的。上菜速度奇快!未食完第一碟已經上左8成餸,有效率唔係唔好,但你一次過上曬黎,連張大枱都放唔曬,食物未食得切又放到凍曬☹️小籠包,皮薄餡靚,有湯汁響入面。松子鱸魚,酸酸甜甜,鱸魚好大份。蒜泥白肉,勁鹹…….😰薑蔥生蠔,呢個好食,香蒜同生蠔好夾。虎皮尖椒炒牛肉,偏鹹。咸肉白菜,ok土匪炒腰花,冇評價,(本人唔食腰花)家鄉炒飯,一般,好濕既炒飯。上海粗炒,味道幾好,不過粗炒d麵好碎,要夾好多注。香辣魚皮,麻麻辣辣,魚皮夠爽。🦟時不時有小飛蟲飛過,衛生一般。😕好嘈,係咁有落單提示聲,好滋擾。😒但服務態度真係好麻麻,我地都唔該前唔該後,都有禮貌嘅,食到最後想上蛋糕,請店員幫忙收拾桌面,冇端端黑面,收完又冇輕輕抹下枱,好重手咁放低蛋糕碟就即刻走左。之後想佢地幫手影大合照,明明見到我揮手都扮見唔到,繼續扮執野,我地好無奈🙄到我老公再叫多一次,先走過黎幫手影相。到比錢果時,我擰轉頭想埋單,個女店員(冇戴眼鏡果個)一秒都冇就「隊」張單比我眼前,多謝都

小籠包,皮薄餡靚,有湯汁響入面。

松子鱸魚,酸酸甜甜,鱸魚好大份。
蒜泥白肉,勁鹹…….😰
薑蔥生蠔,呢個好食,香蒜同生蠔好夾。
虎皮尖椒炒牛肉,偏鹹。
咸肉白菜,ok
土匪炒腰花,冇評價,(本人唔食腰花)
家鄉炒飯,一般,好濕既炒飯。
上海粗炒,味道幾好,不過粗炒d麵好碎,要夾好多注。
香辣魚皮,麻麻辣辣,魚皮夠爽。

🦟時不時有小飛蟲飛過,衛生一般。
😕好嘈,係咁有落單提示聲,好滋擾。

到比錢果時,我擰轉頭想埋單,個女店員(冇戴眼鏡果個)一秒都冇就「隊」張單比我眼前,多謝都唔講句,我諗住碌卡,佢好掘咁講:「呢度收現金」,真係火都黎,講野唔駛咁既態度呀?我地黎開開心心食飯,比你搞衰曬個心情。

野食偏重口味,價錢係街坊價,服務態度欠奉,我唔知佢「零負評」係點黎,但我知佢呢個負評係員工服務態度差而咁得返黎!以後都唔再去食。