2017-12-03
同朋友來到見樓下冇位,侍應帶左我地上二樓坐。點知落單後大半個鐘都未有野食,於是我嘅朋友就落左樓下問清楚情況。一問之下,原來佢地係完全漏左我地張單,先前幫我地落單個個女仔仲要係後巷煲緊電話粥完全冇理過我地,佢嘅同事仲要好驚訝原來樓上有一台客!由於佢地唔見左我地張單,就叫我地再落過,真係火都來埋。到最後真係有野食時,都已經係入座後差不多一個鐘!!!食物來到,質素又一般,冇特別野好impressive,食完第一轉就算。到埋單嘅時候,收銀個個女人問我地台號,我地唔知,所以就話係坐樓上嘅,呢個時候,個女人就話:「哦~追單個個呀嘛。」呢個時候我終於忍唔住,真係火都來埋,如果唔係你地漏左我地單成大半個鐘,我地洗落來追單?!?!你仲要呢副咀臉,真係食到一肚氣,以後唔會再幫襯!