2007-08-25
早幾日約埋幾個女仔一同落尖沙咀行街,行行吓去左尖東稔住揾地方食飯兼飲野,見到噴水池附近有間露天cafe,於是埋去坐低,坐低等了約十五分鐘都冇人理我地張枱,於是舉起手叫人落單,但個個侍應都好似當我地透明一樣,明明見到都當見唔到。終於有個四眼矮矮類似老板嘅中年男人行埋嚟落單,落單時他指手劃脚身體動作大得嚇人,再加上可能天氣的關係,見他大汗淋漓到件裇衫都濕透,由於他落單時企得比較近,隱約聞到他發出的陣陣體臭,我地幾個女仔都你眼望我相對無言,稔住盡快落單打發他走。於是我快快地叫了幾杯飲品及食物,誰知一等便等了45分鐘食物還未到,期間已多次向侍應查詢是否漏了單,但每次都只是回覆快到啦!最後小食及沙律終於到左,由於等到一肚氣稔住快快食完便算數,小食味道非常一般,有點似微波爐叮出來一樣,點知一食個沙律便覺得沙律汁味道怪怪地,見個四眼矮矮老板經過便叫佢埋嚟問吓,誰知他回答"呢種汁係咁味道,我唔需要妳比任何意見"。一聽佢咁講真係火都滚,今時今日香港重有呢種服務態度,重要唔係一般侍應咁講,可想而知呢間cafe對客人的服務態度係幾咁差。尖東又唔係得你一間露天cafe,真係執到錢都唔會再幫襯
尖東又唔係得你一間露天cafe,真係執到錢都唔會再幫襯