90s👦🐥情侶吃貨|😚飲食著數|🇭🇰hkfoodie🍽️(👦)自稱三星米芝蓮食評家(🐥)自稱拉麵沾麵專家👉 主打不專業食評🍽️👉 快閃飲食著數🤑____________👉 不專業食評🍽️.【烤乳豬配蘋果醬】HK$218(🐥) 乳豬皮又薄又脆,點蘋果蓉好match好好食,肉身會燒到少乾,但啲肥豬肉可以令到佢再加番啲油膩感,中和吓幾好👍.(👦) 餐廳都幾多選擇但又唔會標籤邊款係佢地招牌菜,咁就用下Openrice 搵下熱門菜式,見好多人推薦烤乳豬,就首選點呢個 😂😂 上枱時,係熱辣辣出晒煙,feel到佢係岩岩出爐👦 食落皮好香脆,乳豬肉或多或少都帶點油膩感,但跟餐配蘋果醬就能夠岩岩好中和口裡感覺😊 可惜份量不多,跟餐亦只係少少配菜做裝飾。🐥 : ⭐⭐⭐⭐(4/5)👦 : ⭐⭐⭐⭐(4/5).【香烤原骨澳洲羊扒】HK$258(🐥) 羊架羶味比出面餐廳食嘅較重,我個人幾鍾意食🙈 但怕太羶嘅朋未必啱。羊肉好淋,唔多筋,幾好食👍 今次我哋叫咗五成熟,砌到中間位都有少少紅,怕太生嘅朋友可以叫七成熟。.(👦) 本身係見烤乳豬都幾好食,但份量唔多而追加。上枱時跟乳豬一樣,份量偏少,而且少少配菜做裝飾。切開羊扒
90s👦🐥情侶吃貨|😚飲食著數|🇭🇰hkfoodie🍽️
(👦)自稱三星米芝蓮食評家
(🐥)自稱拉麵沾麵專家
👉 主打不專業食評🍽️
👉 快閃飲食著數🤑

👉 不專業食評🍽️
【烤乳豬配蘋果醬】HK$218
(👦)
可惜份量不多,跟餐亦只係少少配菜做裝飾。
🐥 : ⭐⭐⭐⭐(4/5)
👦 : ⭐⭐⭐⭐(4/5)
【香烤原骨澳洲羊扒】HK$258
(👦)

本身係見烤乳豬都幾好食,但份量唔多而追加。上枱時跟乳豬一樣,份量偏少,而且少少配菜做裝飾。切開羊扒內裡偏生,重係有d紅,👦覺得羊架大約係3-4成熟,未係完全5成熟☹️
 味道方面,除左羊架切開左太過生的一小部份外,味道幾好,羊羶味不會太重,羊架邊位都帶點焦香。
🐥 : ⭐⭐⭐⭐(4/5)
👦 : ⭐⭐⭐⭐(4/5)
【龍蝦汁蟹肉天使麵】HK$138
(🐥) 龍蝦醬好入味,啖啖都有蟹肉碎肉,好正👍 而且份量亦幾多,好抵食,只係賣相有些少普通🤔 以半價價錢食真係好抵!
(👦) 賣相比較普通,份量適中,可能👦平時叫開意粉,天使麵感覺有d似粉絲,唔太吸汁,覺得蟹肉唔太多。食落覺得味道普通,龍蝦汁亦冇話太驚喜,比較之下會想試下其他菜式多d。
🐥 : ⭐⭐⭐⭐(4/5)
👦 : ⭐⭐⭐(3/5)
👉 快閃著數🔥✅
今次用左 Eatigo 2人訂位,晚市9點半入座可以有50% off!
值得一提既係,今期餐廳消費滿$500,用DBS信用卡找數可以再減$50
本身都諗住係到會食夠$500,然後再用DBS信用卡簽帳 😂😂
但50% off真係好平,埋單都過唔到$500 🤣
如果覺得9點半太夜,亦可book早d既時段,折扣會少d,但同樣會有d著數。
👉 餐廳總評
(🐥)
 餐廳裝修幾有格調,而且坐得幾舒服,好適合同朋友傾計,不過有時會加插啲都幾舊嘅英文歌,例如Justin Bieber - Baby😂
。餐包係一落order就會送上,好熱手,點蒜蓉橄欖油亦好香👍 不過食完餐包後,等左成半個鐘先有主菜,唯獨送菜速度就有點慢。
🐥總分評價:⭐⭐⭐(3/5)
--- 食物:⭐⭐⭐⭐(4/5)
--- 性價比:⭐⭐⭐⭐(4/5)
--- 服務:⭐⭐(2/5)
--- 環境:⭐⭐⭐⭐(4/5)
(👦)
 食物質素上文已經點評左,但就想分享下食物以外既體驗係較為失望。環境裝修都幾靚,有樓上酒吧扒房feel。入面雖然唔算大,但一大班朋友拍埋d枱,8
 ~
12人都唔成問題!留意番上菜時間真係好耐,9點半落單既主菜要等到10點2先上到枱,畢竟第一次食呢間餐廳,本身都係想叫少少食完覺得好食/唔飽先再追加order,但連我自己都開始擔心last
 order之前都未有得食,那來追加(?)☹️
而且服務都幾需要改善下,待應都忙於準備收鋪,冇點理會過客人,水杯空左好耐都冇人理過。👦由9點半坐到10點半,傾到口乾都冇人加過1次水。眼見待應整理好自己收鋪既野,企係收銀附近玩手機都冇諗過周圍行下,睇下客人有咩需要,唯有自己開聲要求加水,但成個感覺真係變得幾差下。亦因為咁,最後追加既羊架,比人感覺係佢地趕收工所以勉強夠5成熟就快快手手送餐收爐。各種不愉快體驗,都另到👦明明覺得係一間唔錯既餐廳都唔想回頭再光顧!
👦總分評價:⭐⭐⭐(3/5)
--- 食物:⭐⭐⭐⭐(4/5)
--- 性價比:⭐⭐⭐⭐(4/5)
--- 服務:⭐(1/5)
--- 環境:⭐⭐⭐(3/5)
2020-07-06