2020-11-01
今日萬聖節,特意揀間西式餐廳慶祝一番,諗住食餐好既!揀左好耐,終於決定揀呢個好評如潮既傳統瑞士餐廳一入到去,餐廳比我感覺係典型傳統式既餐廳,氣氛感覺唔錯,侍應服侍態度亦很有好,佢地會執好,整理好位置舒適先讓你坐。落好單之後,佢地會比你揀食邊種麵包配牛油進食。食落麵包都幾鬆軟牛油都好特別,有刻字ga! 但食落牛油香唔係好夠之後就上左個appetizers我地嗌左個瑞士風乾雜肉拼盤入面有好幾款肉,口感同味道都唔同,咸香味既程度都唔同但越食越咸,最後無食晒 ,可能我地食唔慣啦之後就再嗌左個傳統瑞士芝士火鍋配櫻桃酒跟法飽!呢樣係我地最期待既一款菜!但唔知係咪期望過高,食落失望居多櫻桃酒味好似太重,苦澀味好重,芝士味食唔太出!食左2舊已經唔想食。之後亦嗌左個主菜~瑞士炒牛仔肉配磨菇忌廉汁跟瑞士薯餅!唔知係咪食完個好失望芝士火鍋,食呢個主菜反而好驚喜牛仔肉好嫩,薯餅亦好香口,係3款野食中最好味既一款!飲野我地亦嗌左一杯hot chocolate 同 一枝Rivella. 味道都ok ge!最後埋單都要成9百幾蚊其實有d貴
落好單之後,佢地會比你揀食邊種麵包配牛油進食。
食落麵包都幾鬆軟
牛油都好特別,有刻字ga! 但食落牛油香唔係好夠
之後就上左個appetizers我地嗌左個瑞士風乾雜肉拼盤
味道都ok ge!
最後埋單都要成9百幾蚊其實有d貴