2022-05-01
自從早幾個月為兩小契觀音後,初一十五我地都會茹素為作福也好,為環保一下也好,為清清腸胃也好...今次要揸車出九龍,掃下openrice,就見到呢間菜館,唔貴又多款式,就想去試下咁啱門口仲有得泊車(望到的違泊),即刻入去table for 2餐牌好多嘢揀,但無圖畫🙈 好在呢度有食評既相片做參考😝我地嗌咗 炸素大腸,素叉燒 & 香酥芋頭卷上菜之後先發現我地叫晒 炸嘢 😂😂😂應該因為限聚太耐冇出街食,要嗌晒喺屋企唔會整既嘢食~~~素大腸 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 係炸蒟蒻,好酥脆,油溫控制得好好,一啲都唔油素叉燒 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 食落完全唔似食緊素,真係好似食緊肉,而且唔會有豬既騒味,食完呢個,真係未必想食番真叉燒😝香酥芋頭卷 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 香。酥。脆 配埋個甜酸度啱啱好既汁~ 好滿足兩條友仔最後仲食唔蹝,上車拎番個環保盒仔裝番屋企,夜晚氣炸番做宵夜 (緊係冇即場食咁正,依然好食)未到初一十五,我地已經想再番去食
為作福也好,為環保一下也好,為清清腸胃也好...
餐牌好多嘢揀,但無圖畫🙈 好在呢度有食評既相片做參考😝
我地嗌咗 炸素大腸,素叉燒 & 香酥芋頭卷
上菜之後先發現我地叫晒 炸嘢 😂😂😂
應該因為限聚太耐冇出街食,要嗌晒喺屋企唔會整既嘢食~~~
未到初一十五,我地已經想再番去食