2019-07-30 117 瀏覽
好小可同朋友食飯,一入到間餐廳未食嘢巳經喺甘話得喎,唔錯。可能真係眼觀最前,不過都好,起碼覺得自己無揀錯。懷舊的50 60年代大排檔裝修,用嘅係雞雞碗,枱係最懷舊的胡桃木色。放置海鮮的地方仲係用魚缸,有點街市的風味,非常特別。湯底上有幾個招牌,我地就糾結在花膠雞定冬瓜壺入面。最後滋補養顏戰勝了,雞可以選擇一隻或半隻,我們人不多就半隻都夠。呢個真係要讚下,湯味道不算太濃,但巳經及格。加分嘅係隻雞,竟然仲係滑嘅,完全唔似煲湯的鞋雞。未吃配料前巳經清唒隻雞。至愛的牛骨髓,有啲牛骨水食落去會淡而無味,但呢度嘅牛骨水味道都濃。手打嘅四寶丸一次過滿足晒四個唔同嘅口味,個人來講偏愛墨魚丸味道濃,而且夠彈牙。仲有唔小得嘅牛肉,唔使爭話要手切定要肥牛,樣樣都有。我中意食肥d,拒中意食瘦,自私食,呵。