自從迷上韓星後,連帶口味都一味偏向韓式。自從上個月去完明洞反黎,一直掛住當地美食,所以上openrice搵下有咩oppa店,有朋友介紹有間新開嘅係大角咀,咁一於探下親戚bb之後去試下。我地點左一份海鮮葱餅,煎得好香,通常係香港食呢個,都煎得唔香亦淡味,但呢個唔會。第二樣係店之寶:b家炒🐓,佢本身應該係辣嘅,但媽媽唔食得辣,就問下可唔可以全唔辣(因為係韓國,叫唔辣,都有小小辣的,所以問清楚一點)好好,真係一點都唔辣。呢度同韓國一樣,會有個oppa幫我地炒的,因為個炒雞原本未熟的(根足韓國做法)。最後點多個部隊鍋,因為無得食辣炒雞,點都叫反個辣嘅滿足下自己嗜辣嘅口味,都ok,唔係辣到流汗嘅,啱晒。
自從迷上韓星後,連帶口味都一味偏向韓式。
2016-02-12
5 分鐘 (堂食)
  • 部隊鍋,加拉麵