2023-05-29
放工就想搵間酒吧chill drink下🍺 所以好鍾意發掘下唔同嘅酒吧餐廳😗而呢間喺旺角嘅酒吧餐廳係我一直bookmark要去嘅餐廳!🌟吐司雞 (半份/全份) $51/$92其實我就係為咗呢個吐司雞而嚟😝上網見到人哋影到好誇張!我哋叫咗全份,點知上菜見到真係嚇親😂😂😂超大份咩事!有兩大舊厚切西多同兩大塊炸雞扒!😱店員建議我哋先淋上大麥麥芽糖漿再品嘗~西多成寸厚😂食落好鬆軟,上面配有咖央牛油🧈,牛油食落係甜甜地,有啲似吉士醬!搽喺面頭食令西多更加香牛油味,而且甜甜地好正❤️炸雞真係好大塊…炸得好脆,不過略嫌炸粉太厚,而且炸得有啲乾🥺整體都係幾特別嘅配搭~🌟脆邊漢堡🍔 $108呢個burger望落平平無奇,但味道有驚喜!包體係芝麻漢堡包,食落幾鬆軟😗牛肉方面,餐廳用咗雙層本地屠宰免治牛,切開牛肉仲有少少粉嫩,而且牛肉味係超級香濃!牛肉唔會打到好碎,食落仍然保留到粒粒牛肉嘅口感🥰配埋雙層車打芝士、黑椒蛋黃醬、蕃茄同酸瓜等一齊食,邪惡得嚟好惹味😋😍🌟卡津煎蝦🦐 $78卡津醬係美國常見嘅辛香料😌呢個卡津煎蝦落咗洋蔥🧅、青豆角、指天椒碎🌶️同卡津蒜蓉牛油🧈,煎蝦大大隻好彈牙,而且蒜蓉牛油味好香🥰🌟𝐂𝐡
🌟吐司雞 (半份/全份) $51/$92
🌟脆邊漢堡🍔 $108
🌟卡津煎蝦🦐 $78
🌟𝐂𝐡𝐚 𝐂𝐡𝐚𝐚𝐧 𝐓𝐞𝐧𝐠鹹檸啤🍺 $76
呢杯係本土釀製嘅少爺啤😋佢加咗少爺自家醃製嘅鹹青檸😗係一杯有誠意嘅酸啤!飲落酸酸地,有淡淡嘅鹹青檸味,幾易入口☺️
🌟𝐁𝐞𝐫𝐫𝐲 𝐁𝐞𝐫𝐫𝐲🍓🫐🍺 $108
朋友叫呢杯係日本West Coast嘅進口啤🍺酸啤加左士多啤梨🍓、藍莓🫐同深色車厘子🍒去釀製而成,飲落果味比較重,而且有淡淡莓香,女仔會鍾意❤️