2018-03-25 426 瀏覽
呢間野平時行過都唔敢食,因為真係太貴。。。除咗座銀之外,真係未食過拉麵可以上到百零蚊,我諗佢貴在個鋪租,間鋪頭係尖沙咀商場入面,仲要有個無敵大海景睇晒成個維港。其實知道一燈係東京都有分店,但係當初去嘅時候無試到,難得最近搵到錢,決定一於挑戰下!一燈嘅沾面出名過拉麵,所以就嗌左個味玉濃厚魚介沾麵,有叉燒同溏心蛋。最平嗰款係冇叉燒同溏心蛋㗎,不過咁多款個湯入面都會有兩粒雞肉丸。🍜個人覺得個面同三田製麵所個啲有啲似,都係掛湯嘅,亦係傾向粗身啲。至於個湯呢真係不得了,之前已經讚過金田家個湯,但係呢個湯仲濃厚過金田家嗰個,直情唔使加魚介湯就咁飲到好滋味!個人覺得如果你嚟緊半年會去東京嘅話呢,就完全唔需要喺依度食😗

味玉濃厚魚介沾麵

2018-03-04
20 分鐘 (堂食)
味玉濃厚魚介沾麵