餐廳: Kale
資訊:

2021-08-20 539 瀏覽
難得黎中環,當然要係做正事前食返餐好嘅 Kale好耐之前食過一次,呢排揾健康餐嘅時候碌到佢,記起佢d番薯條好好食,決定重臨睇下有冇保持水準舖頭唔算大,老實講我好中意呢啲明亮嘅設計,食嘢都醒神啲 仲有得自助斟水,啱晒我呢啲水怪勁餓嘅我唔諗太多喇,就叫個Pesto Chicken with all mix salad ($100),心諗食沙律唔多飽,加多個chiabeet balls ($40) 啦,煙煙韌靭應該幾好食~哇點知我真係大錯突錯!!!份沙律大份到我以為自己挑戰緊大胃王餐唔止沙律,連雞肉同青醬都好似唔洗錢咁大大份放係面,真係逼我開行turbo ko佢啲人成日話百幾蚊食菜好唔抵,但Kale係抵到喊,份量同新鮮度冇得輸,仲有得全部沙律都要,啱哂我呢啲貪心鬼雞肉唔係嫩滑嗰種,要啲牙力,下次會試下crab meet。青醬係好fresh嗰種,食到醬料味,唔會被芝士同橄欖油味冚過,又健康又可以撈沙律,正!今日daily special 係蓮藕沙律,酸酸地同少少少辣,少到係陰啲陰啲嗰種,好很正Chiabeet balls有3大舊,無奈大食如我食完個沙律同1粒chiabeet ball已經飽到上
難得黎中環,當然要係做正事前食返餐好嘅

舖頭唔算大,老實講我好中意呢啲明亮嘅設計,食嘢都醒神啲
仲有得自助斟水,啱晒我呢啲水怪

Pesto  chicken  with  all  mix  salad  plus  chiabeet  balls

Chiabeet balls有3大舊,無奈大食如我食完個沙律同1粒chiabeet ball已經飽到上心口,唔緊要我攞返屋企再食過
見到佢有chiabeet balls嘅wraps,又係下次必試

中環唔多嚟,但為左Kale,我會自製多啲機會黎食勻晒佢地啲高質野,順便再練大自己個胃
誠意推薦呢間餐廳!希望長食長有
  • Chiabeet  balls