2023-02-18 129 瀏覽
經過灣仔忽然見到有個超大嘅紅色招牌,門口玻璃位又見到掛住咗好多隻豉油雞同白切雞,好吸引😋所以同友人一齊入去試。叫咗份「一人豪華套餐」套餐包括華香雞拼茶香雞+鮮雞腎+雞湯白菜+白飯+老火湯,另外就再加多個淨餸嘅豉汁蒸白鱔~🐔華香雞:有啲似白切雞,但雞味超濃,入口超滑嫩。再配埋呢度自家製嘅薑蔥蓉,又真係幾與別不同~ 唔錯喎👍🏻🐤茶香雞:一入口就有好大陣茶香味湧出黎,可以講,真係好勁,比較小有咁夠味。但同時啲雞肉都好滑嫩,難怪係招牌菜之一🥣老火湯:今日係花生眉豆煲雞腳。店員介紹呢度嘅湯係原汁原味「無添加」任何味精,所以非常健康。飲落又真係幾足料,成碗湯都係材料,好夠味得黎又會死咸,飲到老火湯嘅感覺🐍豉汁蒸白鱔:差唔多有10片厚切白鱔,份量唔少。每片鱔肉上面都鋪滿豆豉醬,惹味提鮮得黎又唔會過咸。性價比高

一人豪華套餐

豉汁蒸白鱔
2023-02-15
15 分鐘 (堂食)
一人豪華套餐
豉汁蒸白鱔