4天前
國內好岀名嘅四季椰林海南椰子雞,係國內已經有超過六十間分店。我哋今日去嘅分店係喺旺角新世紀廣場,一定要食椰子雞鍋,標榜”不加一滴水,四個椰子一鍋湯”。食完令人回味,成餐飯好滿足。原味椰子雞,$208(半隻)個湯底真係一絕,湯底清甜得嚟帶有天然嘅椰香,飲一啖即刻感受到椰子嘅鮮味,雞係用上海南文昌雞。雞肉嫩滑,雞味濃郁,啲肉質非常有彈性,完全吸哂湯底嘅精華,食完個心都暖哂,真心好食。火山肥牛呢個肥牛片薄薄哋,入湯淥幾下就可以食,肉質嫩滑,牛味濃郁,吸哂椰子湯底嘅鮮甜,真係一啖接一啖停唔到口。潮汕非遺丸類雙拼入面有魚蛋同牛丸,魚蛋彈牙,牛丸鮮味十足,食落去口感豐富,非常有嚼勁。金牌非遺臘味煲仔飯,$118。呢個煲仔飯真係超足料,臘腸、臘肉,芋頭粒鋪滿成煲,飯煮得粒粒分明,仲有香脆嘅飯焦,食落去香口得嚟又有層次感,臘味嘅油香滲透哂入飯入面,真係好滿足👍鮮活水培菜新鮮翠綠,味道清甜。炸腐竹腐竹吸哂湯底嘅精華,有咬口,幾特別炸午餐肉心型午餐肉香口又唔會太油膩100%天然椰子汁,飲完清甜解膩,又唔會太甜,成個口腔都係椰子嘅香氣。四季椰林嘅出品有水準,湯底鮮甜,火鍋料都好食,可以再戰。
原味椰子雞,$208(半隻)
火山肥牛
潮汕非遺丸類雙拼
金牌非遺臘味煲仔飯,$118。
鮮活水培菜
新鮮翠綠,味道清甜。
炸腐竹
腐竹吸哂湯底嘅精華,有咬口,幾特別
炸午餐肉
心型午餐肉香口又唔會太油膩
四季椰林嘅出品有水準,湯底鮮甜,火鍋料都好食,可以再戰。