2020-05-28
今晚本身想去旺角間天_丼食天婦羅飯,但上到去超過40人等緊。 Google見到Element都有天婦羅丼食飯食就飛車去。 去到見到門面同環境都ok. 加上佢有個差唔多全日文既名。。。2個人叫左1個特上天丼(天婦羅) ,十勝豚丼,一個名太子蛋卷。食物上菜速度唔算快,正常既,因為睇番佢既定價同定位都唔係sell快餐。先講個十勝豚丼,好似大概$160. 上枱碗飯幾靚仔既,蓋滿唔太薄既豚肉,都有燒過既"火農" 邊。 但食落似煲湯豬肉再拎黎燒,佢寫就十勝豚,但以我食過既日本豚黎講,佢都幾冇日本豚既肉味同肉汁。個飯極鹹,加左幾粒青豆係裡面。 特上天丼(天婦羅) 一上枱就知中伏。呢幾年開既天婦羅丼飯,都係將各自制既天丼醬汁淋係係天婦羅飯上,因而叫天丼。呢碗野收大接近$200. 佢冇將醬汁淋面,比左枝野你自己淋,但枝野可能只係鼓油(極鹹). 天婦羅方面比左2隻都幾"梅"既蝦,一條整薄有D腥既魚尾同埋幾片疏菜同一舊好油既炸帶子。 所有炸物都有浸油"益"味,個油味食落有少少似係港式煎釀三寶既味。 食到一半真係唔對路,點解可以咁難食。上網search下呢間帯広はげ天原來係美心集團旗下。 全晚既感覺係坐係
食到一半真係唔對路,點解可以咁難食。上網search下呢間帯広はげ天原來係美心集團旗下。 全晚既感覺係坐係間裝修ok既日式餐廳食緊廉價港式日本菜。
埋單4百幾,惟一好處係食幾百,商場比左8個鐘我停車。但可惜食完10點幾,d舖頭都關曬。