2024-11-03
今日我嚟到呢間天水圍站附近嘅糖水店,食甜品。好近西鐵站,出咗站2分鐘就到。環境好chill,仲有好靚既Halloween裝飾!對於榴槤愛不惜手既我,最先決定點咗一碗榴槤王子,好好味喎! 佢就係用一整個新鮮嘅椰子作為容器,將榴槤肉同埋奶凍放喺返入面,口感,融合得天衣無縫,每一啖都好似要溶化咗咁,實在係超好食!而香蕉紅豆朱古力奶凍加曲奇雪糕是一道融合了不同口感的創意甜品。佢有住濃郁香滑嘅紅豆醬,又香又甜,當中亦都有紅豆粒,為整道甜品定咗基調。之後再加入朱古力奶凍同埋香蕉塊,再加上呢個甜品嘅主角 - 曲奇雪糕。佢嘅質感冰涼順滑,加埋前者既基調,真係令人忍唔住一口接一口咁食落去~呢款甜品層次豐富、口感多變,食完唔想停手,,完全可以提升我個心情啊!個Oreo麻糬牛角包窩夫又大又靚,上面散滿咗Oreo碎粒,口感又脆又軟,仲有淋上濃濃嘅焦糖醬,實在係好食到停唔到手。至於隔離嘅綠茶雪糕,佢呢個嘅顏色好靚,濃濃嘅綠茶香,立即滲進嚟,入嚟即化,cool爽好消暑。呢間甜品店嘅每一樣甜品都好味道,真係令我唔捨得離開!下次一定要再嚟呢度好好享受吓!
環境好chill,仲有好靚既Halloween裝飾!
對於榴槤愛不惜手既我,最先決定點咗一碗榴槤王子,好好味喎!