2015-07-22 604 瀏覽
日本yen雖然平,但機票仲未算好平,日本暫時未成行,所以兩日後仍然係去老家.....同朋友行tst,見到有傳單而且鋪頭新開,最鐘意試新野我地當然唔輸蝕,買番個試下啦!!店員好詳細介紹每一款有咩分別,綠茶控既要留意啦,佢既綠茶雪糕有兩隻選擇淡)普通 (濃)宇治,淡個隻會落多d牛奶,食起味,無咁甘苦;濃個隻茶味濃好多,會加入玄米茶葉tim架!綠茶控食個濃啦,第一口真係超濃,心諗係咪去左茶道班飲緊綠茶,每一口都係甘甘既,加左d米片,增添口感,而且雪糕本身好滑,好快就清左成杯,食完個個甘味仲留o係你個口度一陣先散,真係超濃近排主題樂園開左雪天地,我見到呢杯雪糕即刻諗起elsa,冬之富士山真係有趣,有d棉花糖o係上面,而且liquidified nitrogen咁墊住上,出住煙咁好夢幻,上面個d糖閃片脆脆好得意,為濃厚厚3.6牛奶雪糕加左幾分姿采,推!去個時仲試業中,有優惠價,好抵食,兩個人share,一人$35度,不過要企街外賣食既!
京都小山園抹茶雪糕
冬之富士山