2024-09-07 199 瀏覽
Carat Fine Indian and Mediterranean Cuisine希臘哈羅米芝士車厘茄火箭菜沙律 法式油醋汁 沙律嘅主角係烤得香濃嘅希臘哈羅米芝士(Halloumi),外焦內嫩,睇落似雞肉,搭配新鮮嘅車厘茄同火箭菜,口感層次豐富。以法式油醋汁嘅酸甜平衡咗芝士嘅鹹香,增加濕潤嘅感覺,令沙律更加清新,非常適合作為開胃菜。乳酪番紅花薄荷羊肉香飯 乳酪番紅花薄荷羊肉香飯係用咗紐西蘭嘅優質羊肉,肉質鮮嫩,搭配番紅花,帶有微微嘅薄荷味,完美咁突顯咗羊肉嘅風味。印度香料同酸甜嘅乳酪,令整個羊肉香飯更具異國情懷,令人回味。羊架配石榴汁、薯蓉及彩虹甘筍紐西蘭羊架嘅肉質鮮嫩,煮至剛好,外面略焦香,內裡多汁,口感骨肉分離。石榴汁嘅酸甜為羊肉增添咗另一層次嘅風味。薯蓉口感滑順,彩虹甘筍,烤南瓜等配菜烤得香脆可口。Tandoori Chicken Masala with Indian spices天多里燒連骨雞腿 配馬沙拉咖喱Tandoori雞腿大概係比較出名嘅印度菜式之一,雞肉鮮嫩多汁,搭配馬沙拉咖喱,微微香辣,香氣四溢,味道濃郁。印度香料令Tandoori更具層次感。牛油烤餅店員見我哋叫

希臘哈羅米芝士車厘茄火箭菜沙律 法式油醋汁

乳酪番紅花薄荷羊肉香飯

羊架配石榴汁、薯蓉及彩虹甘筍

天多里燒連骨雞腿 配馬沙拉咖喱

牛油烤餅

店員見我哋叫咗Tandoori Chicken Masala,介紹我哋加配牛油烤餅一齊食,外面微微烤燶,餅內軟諗,散發著濃郁嘅牛油奶香。

椰子雪糕

作為完美嘅結尾,椰子雪糕口感清新滑順,椰子嘅香味濃郁突出,俾到人一種夏日嘅感覺。