2018-12-22
台灣野其實香港都唔少,好多都標榜係古早台灣風味,不過好食的魯肉飯就真係少之有少,今日就黎到觀塘既龍鳳號試試佢出名既古早味魯肉飯😀😀😀店內裝修較為中式,菜式選擇都好多,連黑白切同新竹米粉都有,都幾唔錯👍🏻🔹秘制炸大雞腿 ($46)表面炸到金黃色,加上調味粉,賣相唔錯,雞腿都真係幾大件,份量十足🤤食落去雞味鮮嫩,肉汁爆哂出黎,火喉岩岩好又無雪藏味,一流,非常好食😋😋😋🔸古早味魯肉飯 ($38)本身就係為左佢黎試,果然無令我地失望,魯肉非常香濃,肉粒大少適中,有咬口得黎又易於進食☺️份量雖然唔多,但係味道可以話係暫時香港食過最好既魯肉飯,果然名不虛傳,真心正,值得一試👍🏻👍🏻🔹惹味肉燥乾拌新竹米粉 ($38)台灣新竹米粉都非常出名,就叫左個黎試試肉燥既汁同魯肉飯相似,都非常香濃,所以肉燥相當唔錯,但米粉質地太軟,無咩咬口~🔸宜蘭蔥肉煎餅 ($42)未試過既台灣野,就咁睇有d似生煎包,但係外表炸得比較鬆脆,入面包住既豬肉加上蔥花同豉油,幾香口野味❗️整體黎講雞腿同魯肉飯 真係必食,午餐有套餐一次食哂兩樣就最抵食,其他小食都唔錯仲有好多選擇,絕對會返轉兜,正😍😍P.S: 其實閒日呢到都比較多人,of
今日就黎到觀塘既龍鳳號試試佢出名既古早味魯肉飯😀😀😀
🔹秘制炸大雞腿 ($46)
🔸古早味魯肉飯 ($38)
🔹惹味肉燥乾拌新竹米粉 ($38)
台灣新竹米粉都非常出名,就叫左個黎試試
🔸宜蘭蔥肉煎餅 ($42)
P.S: 其實閒日呢到都比較多人,office多人流集中,唔想排隊既可以周末黎或者食晚市,不過午市套餐就會抵食d😎
留意返今次我地黎試係夜市,因為只可以散叫價錢係會貴少少😛
😋味道 8.0/10 😍回頭指數 10/10