2022-06-10 64 瀏覽
約咗朋友喺天后食宵夜,咁啱有一間叫見見面嘅店梗係入去配合番個主題同朋友見見面啦!坐低點菜時候先發現,原來係手機點餐,仲可以揀走蔥、多蔥、小辣、多辣咁樣真係好方便呀!蔥油雞雞肉好嫩滑每一啖雞肉都有好香嘅蔥油味,雞胸唔嚡!有驚喜!酸辣土豆絲酸、辣配薯仔絲一齊炒,薯絲炒得好爽身,每一啖都好惹味。酸辣雲耳雲耳夠爽身又脆口,酸酸辣辣好開胃手拍青瓜夠曬正宗,睇個青瓜就知師傅真係用刀拍扁個青瓜去醃嘅,既保留咗青瓜本身嘅清甜又食到醬汁嘅酸辣。手撕包菜好似好普通嘅炒菜,但係一食落就知師傅廚藝高超,椰菜爽而清甜,帶小小辣。干鍋千頁豆腐呢個豆腐真係我嘅最愛,先講豆腐質地係彈牙嘅好似食緊魚蛋咁樣。另外佢用個小火爐興熱住咁樣拎出嚟,令到我哋可以食到一個熱辣辣香、噴噴嘅千頁豆腐干鍋,好貼心。紅糖糍粑糍粑佢首先炸得好脆口,熱辣辣咁樣,再蘸上好補身嘅紅糖,女士恩物呀!桂花冰粉一定要食桂花冰粉,佢冰粉唔係普通嘅冰粉,佢加入咗桂花,所以食落去嘅時候有淡淡嘅桂花香,加埋紅糖,有邊個女人可以抵擋呢份吸引?!
蔥油雞

雞肉好嫩滑每一啖雞肉都有好香嘅蔥油味,雞胸唔嚡!有驚喜!
酸辣土豆絲

酸、辣配薯仔絲一齊炒,薯絲炒得好爽身,每一啖都好惹味。
酸辣雲耳

雲耳夠爽身又脆口,酸酸辣辣好開胃
手拍青瓜

手撕包菜