2023-04-28
之前我有個朋仔好喜歡食拉麵,所以我每次出街都會留意👀一下邊到有好食拉麵店可以推介比佢!有一日我自己行經尖沙咀漢口道見到有間紅卜卜拉麵店,上網睇過原來係來自東京既日本過江龍「一郎」 @ichirohk_official ,由日本師傅助陣!講起已經垂涎三尺🤤店內有好多隻Bearbrick我仲有老夫子陪食😂限定拉麵-鯛魚湯拉麵湯底係鯛魚白湯,魚味都幾濃郁❤️鯛魚煎過可以迫出魚油令魚肉更香,再加上有溏心蛋、紫菜、竹荀、叉燒等豐富配料,的確令人一試難忘!赤郎君(激辛拉麵🍜)刺激味蕾系列,店家用秘製方法令湯底先辛後辣,刺激感十足!我特別喜歡佢地既粗麵條,有咬口得黎又夠掛湯,叉燒係薄薄大圓塊那款,完全吸哂湯汁食到我行氣活血😂加分位絕對係溏心蛋,因為店家係使用新紀元·曉去製作,蛋黃色澤帶橙而且有濃濃蛋香,我下次必家會追加多一份溏心蛋!日式煎餃子脆卜卜餃子係我食拉麵必點既,店家依個做緊推廣活動,惠顧拉麵一碗,可以加$19.9任食冰花餃子,不過我食唔到咁多就單點一份好了!溫泉蛋冷豆腐喜歡食日本豆腐既朋友真係唔好錯過「一郎 ichiro」既冷豆腐,厚實又夠豆香,再加埋新紀元·曉、木魚絲🤤做小食真係拎足100分
限定拉麵-鯛魚湯拉麵
赤郎君(激辛拉麵🍜)
刺激味蕾系列,店家用秘製方法令湯底先辛後辣,刺激感十足!
日式煎餃子
溫泉蛋冷豆腐
喜歡食日本豆腐既朋友真係唔好錯過「一郎 ichiro」既冷豆腐,厚實又夠豆香,再加埋新紀元·曉、木魚絲🤤做小食真係拎足100分❗️
飲品我地叫左Sapporo 同日本抺茶可樂,啤酒仲要係提供凍杯,細心度滿分啦!