2018-06-21
九龍城啲泰國野多到試唔曬,今次就試下倪姐!七點九到即刻入得太好了勁肚餓!男朋友鐘意食生蝦,就叫左泰式生蝦刺身,$98有半打!啲蝦每隻都好大、啲肉又厚又實,但個醬係綠色的,比平時食開既紅色醬汁辣得多!有質素$98都可以接受!豬肉生菜包係我最愛,份量好多下!生菜包左10舊都仲可以撈飯食!個汁好正酸酸辣辣好開胃!豬肉片炒金邊粉,份量又係好多下!好有獲氣每食一住金邊粉都仲係出煙!醬汁亦都炒得好均勻,佈滿每一邊金邊粉!仲叫左黃咖啡雞,咖哩味好正,冇咩辣味反而係好香既椰汁味,撈飯一係一流!泰式鹽燒烏頭魚,主角最後先上場,等到我頸都長埋!即叫即燒所以都要成20幾分鐘呀!啲時間控制得好好呀,魚肉好嫩口,啖啖既鹽味好正!不用10分鐘ko曬成氣魚,好似隻貓咁!椰汁芒果糯米飯,熱辣辣既椰汁,芒果好甜好新鮮,男朋友唔食芒果,岩曬!我食曬!糯米飯有紫米同白糯米,一次可以食曬兩隻好滿足!