2022-07-04
原來銅鑼灣都可以尋回泰國嘅感覺🇹🇭~ 呢間餐廳主打多款特色泰國菜😗 務求保留到傳統嘅味道,佢哋嘅菜式都係以全泰國師傅團隊合作製作🫣 餐廳裝潢運用塗鴉風格,以當地街頭同潑水節為主,充滿泰國夜市風味❤️ 十分適合大家嚟打卡~ 🍖 火山排骨 $208 一上枱就俾個份量嚇親😱 三大塊排骨疊成30cm咁高嘅火山形狀🌋 淨係打卡都已經有排玩🤣 唔好睇佢係排骨其實超級多肉🥰 排骨肉質十分軟腍,骨同肉好易分開,關節位超多骨膠原😝 整體帶點油脂但完全唔覺得油膩😎 再淋上秘製酸辣醬汁同芫荽,酸酸辣辣非常惹味😋 多人聚集必點之選🤩 十分推介食肉獸嘅朋友嚟食😍🥘 咖喱三重奏 $208一次過可以試晒青紅同黃咖喱😆 每一款咖喱都會配搭唔同嘅海鮮食材,包括炸軟殼蟹🦀 炸魚塊🐠 青口🐚 蝦🦐 帶子🦪 薯仔🥔 時令蔬菜🥦 等,配料份量十足😍 而且味道十分香濃惹味!搭配蒜蓉包粒連同咖喱汁一齊食,幸福感滿滿,好有泰式風味呀☺️ 超級無敵推介🥹🐟 鮮檸檬肉碎明爐烏頭 $188 烏頭魚肉質嫩滑而且唔腥🍋 有淡淡嘅青檸酸辣味,酸酸辣辣幾開胃🤪 不過呢款魚比較多骨要小心食🤣
🍖 火山排骨 $208
🥘 咖喱三重奏 $208