2024-05-27 130 瀏覽
行開黃大仙,朋友話好想食越南野,第一時間諗起越一,地方闊落,乾淨,店員安排左卡位比我地,坐得好舒服,我地叫左個2人餐,超豐富,有越式牛油軟殼蟹,牛坑腩檬粉,生牛肉金邊粉,越式酸辣鳳爪,上湯蘿蔔,熱柚子,椰汁三色冰,另叫左炸蝦餅,鮮蝦米紙卷,仲有個自助區,任食醃酸蘿蔔,酸菜,西瓜,車厘茄,真係超級抵!越式牛油軟殼蟹,份量好大,粉漿好薄,炸到外層酥脆,内軟,蟹肉都好香,加上香氣四溢既牛油,超級惹味.牛坑腩檬粉,湯底濃郁鮮甜,唔油,牛坑腩肉連筋膜,好腍,檬粉好滑,好掛湯,好食.生牛肉金邊粉,湯底用牛骨去淆,正.牛肉份量都好多,薄切,入口嫩滑,金邊粉爽滑,好好味必叫酸辣鳳爪,鳳爪大只多肉,爽脆彈牙,夠曬入味,酸酸辣辣,好醒胃。好味.炸蝦餅,炸得好香脆,香口,唔油膩,食落又有蝦味,點埋泰式辣醬。更加惹味鮮蝦米紙卷,米紙卷煙韌,充滿米香,包住新鮮爽口大蝦,青瓜絲,粉絲好清新,好fresh,好食!上湯蘿蔔,蘿蔔好清甜,無渣,好食.椰汁三色冰,椰汁味濃郁,腿衣绿豆同红豆軟淋,三色珍多粉條增加口感,清甜解渴。正2人餐真心好抵,樣樣份量超大,又好食,大滿足

上湯蘿蔔,蘿蔔好清甜,無渣,好食.
2人餐真心好抵,樣樣份量超大,又好食,大滿足
2024-05-22