2023-08-27
將軍澳都算多泰國菜餐廳,但大多唔係好平~ 尋日試咗間泰國菜嘅下午茶set,覺得幾抵食,食物又正宗高質!推介!佢哋仲有中環分店~餐廳唔算好大,環境都幾舒適~ 下午茶Set最貴只係$58,而且份量都幾多,仲可以加配小食!假日lunch去到5:30pm都可以叫,都算多選擇!我哋3點去到,因為未食lunch,所以都叫咗幾多食物試吓~🥢海南雞冬蔭功湯粉 $52冬蔭功湯都幾好飲,夠酸少辣幾惹味,唔係淡茂茂嗰啲冬蔭功湯!海南雞有4件左右,雞肉算嫩滑~ 金邊粉吸咗冬蔭功湯,酸酸辣辣,好好味!🥢泰式醉貓炒金邊粉 $56第一次見有呢樣食物,同平時食嘅炒金邊粉好唔同,比較濃味,好多肉碎、豆角、菇,炒埋一碟都幾惹味!味道少少辣,好香濃,唔會好油,平時食慣重口味嘅人應該會幾鍾意食,我都覺得好唔錯,幾特別!而且份量好多,一定夠飽!🥢炸蝦餅 $28下午茶餐可以加配,有4件,好抵食!每件都圓碌碌,叫炸蝦球啱啲😂 蝦餅好彈牙爽口!見到有蝦肉,外脆內爽彈,必食!🥢雞肉串燒(3串) $48雞肉燒到香口肉嫩唔乾,加埋沙嗲汁一齊食,勁滋味!🥢燒菠蘿 $25一份有2串,菠蘿兩面微微燒過,加咗少少辣粉,鮮甜多汁,好食!🥢飛天通菜
🥢海南雞冬蔭功湯粉 $52
🥢泰式醉貓炒金邊粉 $56
🥢雞肉串燒(3串) $48
雞肉燒到香口肉嫩唔乾,加埋沙嗲汁一齊食,勁滋味!
🥢燒菠蘿 $25
🥢飛天通菜 $72
一貫泰式炒通菜咁好味!通菜新鮮爽脆!炒得夠惹味!
🍹蛇皮果特飲、珍多冰 +$15
升級特飲加$15,第一次飲蛇皮果特飲,原本係螢光粉紅色😂 聽講蛇皮果係營養豐富嘅熱帶水果,用蛇皮果糖醬整嘅飲品喺泰國好常見~ 珍多冰一向好飲😋