餐廳: OPPA韓國燒肉店
資訊:

2018-12-26 439 瀏覽
好耐都無食韓燒啦,今日心血來潮搵間韓燒食下先,搵到呢間叫Oppa嘅韓燒,唔知點解通常叫得Oppa都覺得一定好食!呢度有套餐,又可以散叫,如果過晚上9點半仲可以宵夜套餐,都幾抵食㗎。牛肉都有好幾款,如果想試多啲唔同嘅款式,其實可以揀個牛氣沖天和牛拼盤,而我哋揀咗個Oppa必食推介 - 美國Prime安格斯肉眼扒,肉嫩多汁,有好香嘅牛味,油脂分佈平均。煎香後點少少麻油或者肉醬汁就更加美味!五花腩同樣都係Oppa 必食推介,唔會過份肥膩,肉同脂肪比例分佈平均,豬肉香口。店員仲會好細心幫你煎,保證煎到timing啱啱好。啲肉仲可以用生菜包住嚟食,如果嫌太過dry可以加少少芽菜、泡菜、海帶、蒜、醬汁包埋一齊食,就有多一種唔同嘅口感。如果生菜唔夠仲可以無限添㗎。原粒帶子大大粒,又鮮又甜,加少少檸檬汁🍋仲更加帶出其鮮味。鐵板上有個位置落泡菜同蛋漿,店員會免費落一次,如果仲想再添,可以加$18。食韓燒又點可以唔飲嘢呢,朋友要咗罐可樂,而我揀咗罐韓國粒粒提子汁,幾香青提味,仲有一粒粒嘅提子粒,幾有咬口。

美國Prime安格斯肉眼扒

五花腩

五花腩同樣都係Oppa 必食推介

原粒帶子

原粒帶子大大粒,又鮮又甜,加少少檸檬汁🍋仲更加帶出其鮮味。

2018-12-17
美國Prime安格斯肉眼扒