5天前
Blingbling美食推介✨📍啟德🦆五匠六釜正正啟德東北菜‼️‼️💠💠💠💠💠💠💠💠最近啟德好多新發展,所以有時間就黎行下~ 見五匠六釜超多人排隊,所以就入去試下~💠北京填鴨 (半隻) $168(跟一份摩摩皮約20塊)片皮鴨一直都係我既最愛!所以黎到五匠六釜見有北京填鴨真係shut up and take my money😂果斷叫左半隻!皮脆肉香!!鴨肉好滑,而且有肉汁!唔會鞋同乾~ 正正啊!摩摩皮都唔un唔乾!用黎夾鴨剛剛好🩷💠砂鍋雲吞鷄煲 (半隻) $148另一樣我好鍾意既東北菜就係砂鍋雲吞鷄‼️有得飲鷄湯之外,仲有吸收曬鷄湯既雲吞!好滿足啊!岩曬天氣凍既時候補補身🩷同埋to my surprise, d鷄肉都唔鞋,正啊🩷💠四川擔擔麵 $52擔擔麵係好多東北餐廳都有既菜式!不過有時會煮得太淋,or湯底好鹹!不過五匠六釜既擔擔麵花生味濃,唔鹹,而且麵都煮得岩岩好,不過對於我唔係好食得辣既人黎講就有少少辣~ 但係太好味我都忍住食左好多😍餐廳環境:🩵🩵🩵🩵🩵/5服務質素:🌸🌸🌸🌸🌸/5食物味道:😋😋😋😋😋/5 性價比:💰💰💰💰💰/5五匠六釜📍啟德協調道2號AIRSIDE 6樓L602號舖#bl
📍啟德
🦆五匠六釜
正正啟德東北菜‼️‼️
💠💠💠💠💠💠💠💠
💠北京填鴨 (半隻) $168
(跟一份摩摩皮約20塊)
💠砂鍋雲吞鷄煲 (半隻) $148
💠四川擔擔麵 $52
餐廳環境:🩵🩵🩵🩵🩵/5
服務質素:🌸🌸🌸🌸🌸/5
食物味道:😋😋😋😋😋/5
性價比:💰💰💰💰💰/5
五匠六釜
📍啟德協調道2號AIRSIDE 6樓L602號舖
#blingbling推介 #blingbling美食 #blingbling啟德 #啟德美食 #blingbling中菜