2019-11-03 19 瀏覽
今晚同朋友嚟到荔枝角呢邊行街,就順便食埋晚餐先返屋企!喺好近站嘅宇晴軒商場,見到一間好吸引嘅拉麵店 叫做元札幌拉麵,我同朋友都覺得唔錯 就想試下!一開始入門口見到以為好細間 點知入面仲有延伸嘅位置,一啲都唔細。急不及待,實在太餓,我哋就商量咗一齊叫,然之後share食,我哋商量咗要一個札幌螃蟹拉麵,跟住再加啲小食。札幌螃蟹拉麵,湯底濃郁,拉麵滑溜,仲有四件 好吸引嘅蟹柳,滋味超甜! 同時亦有其他嘅蔬菜 例如海帶同埋粟米。呢碗麵嘅味道唔錯,值得推介!另外我哋仲叫咗兩個小食 ,一個係章魚燒,因為實在太耐冇食章魚燒啦! 見到有就想食啦! 呢個章魚燒新鮮出爐,熱辣辣,配埋沙律醬同埋鰻魚醬!滋味無窮!粒粒好味!另外一個小食亦不容忽視!就係墨魚咀啦!佢哋炸皮好薄,墨魚咀好彈牙,好正!本身以為同朋友都好細食,點知食曬都唔飽,我哋就再加單要咗鰻魚手捲同三文魚蟹籽手捲, 呢間嘅手捲都好唔錯,分量好足!成餐飯我都好滿意!會再嚟食㗎!
今晚同朋友嚟到荔枝角呢邊行街,就順便食埋晚餐先返屋企!

成餐飯我都好滿意!會再嚟食㗎!