2015-10-13
加班後,自已獨個兒尋食!來到這間Cafe,想試好耐啦!無奈又係等唔到我同事一起來啦!其實每次行過都感覺裡面好冷清,有點卻步入唔入去好!今次終於鼓起勇氣走入去。地方都幾細下,有兩張大些少的枱子,其它位置則比較適合單人或雙人用餐啦!但沒有椅背,未能懶洋洋咁坐住放鬆下。餐牌Display得很特別,非常有個性。這裡有咸食及甜食的,我要醫肚,當然選擇了咸食啦!這裡選擇不多,但夠哂特別,香港的Cafe好像很少提供這道菜式呢!是西班牙蛋餅啊!仲有南瓜湯及黑醋沙律附送,湯非常濃郁,而且有很多南瓜茸給你咬下。西班牙蛋餅,有四款供選擇,我沒有選擇傳統那個啦!Order了煙三文魚蛋餅,因為我見入面有菠菜!我想食菠菜,食落原來裡面仲有薯仔同芝士架!店主一收到Order即整,製作需時,大約等左起碼十五分鐘?不過,熱辣辣咁上枱,一放入口真係特別香口好味道!我是愛蛋之人,這裡做得不錯啊!我超推這個啦!下次有機會再來試下窩夫及甜食先!當天我8時多光顧,差不多九點有顧客入來,店主說九時後沒有咸食了,只有甜食提供。大家如果晚上來光顧要注意嘍!
來到這間Cafe,想試好耐啦!
無奈又係等唔到我同事一起來啦! 其實每次行過都感覺裡面好冷清,
有點卻步入唔入去好!今次終於鼓起勇氣走入去。 地方都幾細下,有兩張大些少的枱子,
其它位置則比較適合單人或雙人用餐啦!
但沒有椅背,未能懶洋洋咁坐住放鬆下。 餐牌Display得很特別,非常有個性。
是西班牙蛋餅啊!
Order了煙三文魚蛋餅,因為我見入面有菠菜!我想食菠菜,
食落原來裡面仲有薯仔同芝士架!店主一收到Order即整,
製作需時,大約等左起碼十五分鐘?
不過,熱辣辣咁上枱,一放入口真係特別香口好味道!
我是愛蛋之人,這裡做得不錯啊!我超推這個啦!
當天我8時多光顧,差不多九點有顧客入來,
店主說九時後沒有咸食了,只有甜食提供。
大家如果晚上來光顧要注意嘍!